Niet één maar drie loopevents dit jaar

We zijn terug. En hoe! Dit jaar niet één maar drie loopevents. Op zaterdag 19 maart 2022 organiseren we Sfinx Ekiden Gent, op zondag 20 maart 2022 Sfinx Halve Marathon en de Sfinx Kids Run.

Op zaterdag behouden we de aflossingsmarathon. Dit loopevent groeide de voorbije jaren uit tot de sportieve teambuildingsactiviteit van het voorjaar. Veel bedrijven komen met meerdere teams afgezakt naar Gent om samen de marathonafstand af te leggen.

Nieuw dit jaar: ook op zondag staan er loopevents gepland. We organiseren samen met Sportaround de Sfinx Halve Marathon. Dit moet de snelste halve marathon van het land worden. Bashir Abdi, bronzen medaille winnaar op de Olympische Spelen in Tokio bevestigde al zijn deelname. Meer nog. Hij zal het Belgische Record op de halve marathon aanvallen. Dit record staat inmiddels al 24 jaar op de tabellen. Daarnaast vindt er ook voor de eerste keer een Kids Run plaats.

Bashir Abdi

Maar de grootste verrassing is misschien wel: na 10 mooie jaren verlaten we de Watersportbaan en kiezen we voor het Wouter Weylandt Stadion in Gent als centrale locatie. Bert Misplon tekende een nieuw afwisselend en heel aantrekkelijk parcours uit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *