Niet één maar vier loopevents in maart

We zijn terug. En hoe! Dit jaar niet één maar vier loopevents. Op zaterdag 19 maart 2022 organiseren we Sfinx Ekiden Gent, op zondag 13 maart 2022 Sfinx Halve Marathon en de Sfinx Kids Run. En op zondag 6 maart 2022 gaat de Sfinx Trail Gent door.

Op zaterdag behouden we de aflossingsmarathon. Dit loopevent groeide de voorbije jaren uit tot de sportieve teambuildingsactiviteit van het voorjaar. Veel bedrijven komen met meerdere teams afgezakt naar Gent om samen de marathonafstand af te leggen.

Maar de grootste verrassing is misschien wel: na 10 mooie jaren verlaten we de Watersportbaan en kiezen we voor het Wouter Weylandt Stadion in Gent als centrale locatie. Bert Misplon tekende een nieuw afwisselend en heel aantrekkelijk parcours uit. Je loopt nu door een park, langs de straat en langs De Schelde. Bovendien passeer je twee keer op de centrale locatie wat het leuker maakt voor zowel de lopers als de supporters.

Nieuw dit jaar: ook op zondag 13 maart staan er twee loopevents gepland. We organiseren samen met Sportaround de Sfinx Halve Marathon. Dit moet de snelste halve marathon van het land worden. Bashir Abdi, bronzen medaille winnaar op de Olympische Spelen in Tokio bevestigde al zijn deelname. Meer nog. Hij zal het Belgische Record op de halve marathon aanvallen. Dit record staat inmiddels al 24 jaar op de tabellen. Daarnaast vindt er ook voor de eerste keer een Sfinx Kids Run plaats. Kinderen kunnen gratis deelnemen

Bashir Abdi

Sfinx Trail Gent gaat dan weer door op zondag 6 maart. Deze loop vol afwisseling gaat door in de Gentbrugse Meersen. Je kan kiezen voor 5 km, 12 km of 20 km.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *