ekiden 2
ekiden 1
wissel 2
sfeer 1

Lopen doe je in team...

#sfinxekidengent

Een Ekiden is een aflossingsmarathon die zijn oorsprong vindt in Japan. Elk team telt zes lopers die afwisselend een verschillende afstand van 5 tot 10 km lopen en zo samen 42,195 km afleggen.

 

Een Ekiden is een groepsgebeuren, met andere woorden: een uitgelezen kans om aan teambuilding te doen. Daarom richten wij ons niet alleen naar joggers, maar ook naar bedrijven en verenigingen. Een Ekiden is immers de ideale gelegenheid om de band tussen de teamleden aan te sterken. Lopen doe je in team!

 

Sfinx Ekiden Gent is inmiddels al aan zijn elfde editie toe. De gezelligste Ekiden in Vlaanderen is geliefd bij haar deelnemers. We hebben dan ook een groeiend aantal deelnemers. Het eerste jaar verwelkomden we 1000 deelnemers, de voorbije jaren telkens 2000 deelnemers. Dit is ook het maximum aantal deelnemers dat we dit jaar toelaten. Snel inschrijven wordt dus de boodschap!

 

De nieuwe editie vindt plaats op zaterdag 19 maart 2022. Sfinx Ekiden Gent gaat door met als centrale locatie het Wouter Weylandt Stadion in Gent, de huishaven van atletiekclub Racing Gent en Bashir Abdi. Bert Misplon tekende een mooi afwisselend parcours uit van 5 km. De lopers lopen dus 1 of 2 rondjes.